Het boek Bio wordt voorbereid...

Het boek BIO is het tweede deel van een reeks genaamd Macrofotografie.

Voor het eerste succesvolle deel De Elementen koos hij vier fotocollecties samen met Kateřina Pešatová, de auteur van de begeleidende teksten. Deze verwijzen naar de basiselementen die door bijna alle natuurlijke filosofische stromingen erkend worden: aarde, vuur, water en lucht.

Het tweede volume van foto´s dat voorbereid wordt, is geïnspireerd door de natuur, meer precies door de botaniek, zoals de titel ervan (BIO) doet vermoeden. Daarin toont Dušan Swalens op originele wijze de plantenwereld – zijn bloemen, vruchten, bladeren, stengels, knollen en wortels. De foto´s werden gemaakt in de botanische tuinen van België, Groot-Brittannië, Italië, Frankrijk, Oostenrijk, Duitsland, Ierland, Nederland, Litouwen, de Tsjechische en Slowaakse Republiek, maar ook in de unieke verzameling van cactussen en vetplanten van de auteur zelf en in het wild. De publicatie zal op de boekenmarkt verschijnen in 2013, begeleid door signeersessies en tentoonstellingsprojecten. De begeleidende teksten, geschreven door Kateřina Pešatová, worden gepubliceerd in het Nederlands, Frans, Engels, Duits, Spaans, Italiaans, Tsjechisch, Russisch, en Chinees. De foto's vertonen een verrassend verfijnde esthetiek van de flora wereldwijd.

De auteur Dušan Swalens experimenteert al sinds de jaren 90 met macrofotografie en met het uitdagen van het publiek tot creatieve waarneming van fotografie. Tijdens de afgelopen 20 jaar maakte hij meerdere fotocollecties. Hij besloot ze één voor één voor te stellen en dat niet alleen op tentoonstellingen maar ook in boekvorm. Omwille van de auteurs levensvisie reiken zijn publicaties ook uit naar het algemeen welzijn.

 

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedInSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to DeliciousSubmit to Digg